Om Oss - Zagora Simply Organic

OUR STORY

Zagoras saga började 2008 under mitt smekmånadsbesök i Marocko. Min man föddes i Marocko och jag föddes i Irak, vi växte upp båda i Sverige och träffades för första gången 2006.

Marocko tog mig med storm, allt från färger, dofter, smaker, mångfald och människor. Ibland introducerades jag av min svärmor och svägrska till Arganoljan. Blev väldigt fascinerad av deras baby hud och glänsande hår. Jag började använda arganolja varje dag och varje gång jag åkte till Marocko var jag tvungen att ta med mina släktingar och vänner eftersom alla ville ha den fantastiska oljan.

Under 2017 fattade vi beslutet efter många undersökningar och resor till Marocko för att hitta de bästa råvarorna, vi beslutade att starta en webbshop. Zagora heter min man Tarek hemstad. Han berättade ofta hur vacker Zagora är från sin öken och oas. Det blev uppenbart att vi valde Zagora som vårt namn för vårt företag som står för natur, äkthet och skönhet.

Att köpa från Zagora gynnar kvinnorna som arbetar i kooperativet. Vi arbetar med kärlek, vi ser till att kvinnorna som arbetar måste få rättvisa löner för att försörja sig själva, betala för sina barns utbildning och vara oberoende av män. Zagora har inga mellanhänder, vi väljer våra produkter och kvinnokooperativet med omsorg. Vår vision är att inspirera fler människor att välja att använda naturliga och ekologiska produkter, så att vi tillsammans kan kämpa för vår moderjord.

Alla våra produkter är inte testade på djur, allergivänliga och miljöcertifierade.

Välkommen till vår familj!