Om Oss

Om oss

Zagoras saga började 2008 under min smekmånads besök till Marocko.Min man är född i Marocko och jag är född i Irak, vi båda är uppväxta i Sverige och träffades för första gången år 2006.

Marocko tog mig med storm, allt från färger, dofter, smaker, mångfald och människor. Där och då blev  jag presenterade av Arganoljan av min svärmor och svägerskor. Blev mycket fascinerad av deras baby len hy och det glänsande håret. Jag började använda arganolja dagligen och varje gång jag åkte till Marocko fick jag ta med mig till släkt och vänner då alla ville ha den fantastiska oljan.

2017 fattade vi beslutet efter många undersökningar och resor till Marocko för att hitta de bästa råvarorna bestämde vi oss att starta en webbshop. Zagora är namnet på min man (Tarek) hemstad. Han berättade ofta hur vacker Zagora är, från sin öken och oasis. Det blev en självklarhet att vi valde Zagora som namn till vårt företag som står för naturen, äkthet och skönhet.

Att köpa från Zagora gynnar de kvinnor som arbetar i kooperativet. Vi jobbar med kärlek, vi ser till att kvinnorna som arbetar ska få rättvisa löner för att kunna försörja sig själva, betala sina barns utbildningar samt att vara oberoende av män. Zagora har inga mellanhänder, vi väljer våra produkter och det kvinnokooperativet med omsorgVår vision är att inspirera fler människor att välja använda sig av naturliga och ekologiska produkter, för att vi tillsammans kan kämpa för vår moderjord.

Alla våra produkter testas inte på djur, allergivänliga och Eco-certifierade.

Välkommen till vår familj!